Een maand lang niet eten en drinken als de zon schijnt. De moslims in onze regio moeten er weer aan geloven, want de Ramadan gaat weer van start.
Bij de Mevlana Moskee is de aanstaande Ramadan het gesprek van de dag. De bezoekers wisselen onderling tips uit, over hoe ze de vastenmaand het beste kunnen doorstaan. Vooral goed en gezond eten als de zon onder is, blijkt het geheim.
“Mijn geheim om het energielevel op peil te houden is gedroogd fruit”, zegt een bezoeker van de moskee. “Ik heb me laten vertellen dat een gedroogde vijg vier keer meer energie bevat dan een verse vijg.”
“Dadels en melk zijn mijn geheim”, vertelt imam Bunyamin Yildiz. “Ik adviseer de jongeren die net beginnen met vasten om na zonsondergang veel dadels te eten en veel melk te drinken.”
“Maar die dadels en melk zijn natuurlijk niet het belangrijkste”, vervolgt Yildiz. “Uiteindelijk draait het allemaal om de kracht van Allah. Alleen daarmee kan je de Ramadan echt doorstaan.”