GEEF Café – Katendrecht


geef-cafeGEEF! = eten, drinken & delen


Bij GEEF bepaal jij wat je betaalt. Heb je wat minder geld? Doe dan vrijwilligerswerk in ruil voor een maaltijd. Geef je wat meer? Dan zorgen wij dat iemand anders – net als jij – kan genieten van lekker en gezond eten.

 

Geef Café op Facebook

Adres: Eigen app downloaden:
Download-onze-app250
Telefoon:  Agenda:
06 83903027 agenda1a250
Website: Tafel reserveren:
http://geefcafe.nl reserveren1a250
e-mail:
info@geefcafe.nl

Openingstijden ontbijt, lunch en koffie:

Wo t/m za 11.00 -18.00 uur

Zo, ma en di gesloten

Diner 

Elke vrijdag en zaterdagavond vanaf 18.00 uur!

geef-cafe2geef-cafe3geef-cafe4geef-cafe5geef-cafe6geef-cafe7

 

 

GEEF is een “pay as you can” restaurant. Dit betekent dat er bij GEEF lekkere, gezonde maaltijden geserveerd zonder dat er prijzen op het menu staan. Jij bepaalt zelf wat je betaalt. Ook is het mogelijk om vrijwilligerswerk te doen in ruil voor een maaltijd.

Op deze manier willen we gezond en lekker eten voor iedereen toegankelijk maken. Of je veel of weinig geld hebt, maakt bij ons niet uit. Je betaalt gewoon wat je kunt missen. Dat kan een beetje meer zijn, maar een beetje minder mag ook. Iedereen is welkom en iedereen is gelijk.

GEEF is een pop up restaurant. Dit betekent dat we op verschillende plekken diners op ‘pay as you can’ basis organiseren. Vanaf 4 juni zijn we te vinden op de Sumatraweg in Rotterdam Katendrecht, waar we in ieder geval tot 1 oktober 2014 – en hopelijk langer – zullen blijven. Dit is dus voorlopig onze vaste pop-up locatie!

Bij GEEF gaat het niet alleen om sociale winst, maar we gaan ook bewust met eten om. Zo kiezen we voor onze gerechten zoveel mogelijk voor lokale, biologische en seizoensproducten. Ook proberen we voedselverspilling tegen te gaan door slim in te kopen en te improviseren met de ingrediënten die voor handen zijn. Wekelijks maken wij een tripje naar de groothandel om groenten en fruit op te halen die anders in de prullenbak belanden. Hier maken we elke week weer een heerlijk diner van.

GEEF is een stichting, maar geen goed doel. We zien onszelf als een social enterprise, wat betekent dat we de organisatie draaiende houden met de omzet die we zelf verdienen. Alleen in de opstartfase maken we gebruik van ondersteunende subsidies, simpelweg omdat we met een ‘not for profit’ business model geen financiering van de bank krijgen. We hebben voor de rechtsvorm ‘stichting’ gekozen omdat we onze gasten op deze manier garanderen dat alle giften goed terecht komen en direct worden gebruikt om meer mensen een maaltijd te geven. Wij hopen op deze manier een een steentje bij te dragen aan een eerlijkere, duurzamere maar vooral leukere samenleving!

Stichting GEEF staat ingeschreven bij de KvK onder nummer 60087382.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *