SS Rotterdam| Hotel


ss-Rotterdam-panorama     

Genieten en beleven op de SS Rotterdam

Eten, drinken, feesten, trouwen, overnachten, uitgaan, vergaderen, touren en werken. Het ss Rotterdam biedt iedere bezoeker en gast een unieke ervaring met een werelds uitzicht op de Maas en de skyline van de dynamische stad! Bekijk alvast de mogelijkheden:

Als voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en cruiseschip heeft het ss Rotterdam vele wereldzeeën bevaren. Ontdek de vele verhalen van “La Grande Dame”  en beleef de authentieke sfeer. Het ss Rotterdam ligt permanent aangemeerd in Rotterdam en is makkelijk bereikbaar. Bovendien is het schip vrij toegankelijk.

Adres: Eigen app downloaden:

Download-onze-app250

(nog) niet bekend

Telefoon: Agenda: 
0900 337 688 37 agenda1a250
Website: Tafel reserveren:
http://ssrotterdam.nl/ reserveren1a250
e-mail:
info@ssrotterdam.nl
ss-rotterdamGrand-Ballroom-6ss-rotterdam-Captains-Lounge-Koene-1b-1024x682ss-rotterdamGrand-Ballroom-1-1024x682
ss-rotterdamTheatre-5
ss-rotterdam-08-Captains-Lounge-Koene-7b-1024x682ss-Rotterdam-Ocean-Bar-Cocktail-Live-muziek-Drinken1SSR_10_Zwembad_Zomer_RV_TTUSSR_10_Lido-Deck_Spido_Zwembad_RV_TTU

 

 

Geschiedenis van het ss Rotterdam

Het ss Rotterdam heeft een lange en rijke geschiedenis. ”La Grande Dame” is gebouwd in Rotterdam, vertrokken uit Rotterdam en nu weer helemaal terug in Rotterdam!

Het legendarische voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn, 228 meter lang, 28 meter breed, 61 meter hoog, rijk aan historie en vermaard om zijn cultuurhistorische waarde, het ss Rotterdam. Op de website van Stichting Vrienden van het Stoomschip leest u alles over de geschiedenis. Hieronder een overzicht.

1956 – 1959

Spannende tijden, spannende meubels

De oversteek van de Atlantische Oceaan naar Amerika betekent voor veel mensen een reis naar ”de nieuwe wereld”. Varen over de Atlantische Oceaan is echter niet altijd een pretje. De zee is ruw en het klimaat onvoorspelbaar. De HAL stelt daarom specifieke eisen aan het ontwerp van haar nieuwste schip. Een sierlijk gevormde romp en een scherpe, hoge boeg moeten de zeewaardigheid en snelheid nog verder verbeteren ten opzichte van haar voorgangsters. De machine-installatie komt op een andere plek en het schip krijgt twee moderne rookkanalen die naast elkaar staan. Waar op andere schepen traditiegetrouw een schoorsteen staat komt nu een groot dekhuis. Hierdoor ontstaat het markante, gestroomlijnde profiel van het ss Rotterdam. Het ontwerp lijkt misschien controversieel voor die tijd, maar op latere schepen wordt deze indeling veelvuldig gekopieerd. De HAL hecht minstens zo veel waarde aan het interieur. De rederij trekt hiervoor bekende architecten en kunstenaars aan. De befaamde interieurontwerper Van Tienhoven wordt bijvoorbeeld verantwoordelijk voor belangrijke delen van de scheepsinrichting die luxe én functioneel moet zijn. Hij schetst voor die tijd spannende meubels en maakt gebruik van moderne materialen als kunststof, ceramiek en aluminium. Samen met bekende Nederlandse kunstenaars creëert hij een samenhangend geheel waarin kunstnijverheid een grote rol speelt.

13 september 1958

Koninklijke doop

Met een zilveren bijl hakt Koningin Juliana de draad waaraan een champagnefles bungelt door en spreekt de historische woorden: ”Ik geef u de naam Rotterdam en wens u behouden vaart.” De tienduizenden toeschouwers die langs beide zijden van de Nieuwe Maas staan om het half afgebouwde schip te bewonderen, klappen en juichen.

3 september 1959

Eerste reis… Lees verder

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *