BLIJsselmondekaravaan voor contact, informatie en inzet in de wijk


blijsselmondekaravaanHet contact onder buurtbewoners vergroten, buurtinformatie uitwisselen en bewoners enthousiasmeren om zich op hun eigen manier in te zetten voor de buurt. Dat wil de BLIJsselmondekaravaan bereiken, die vanaf oktober door IJsselmonde toert. De officiële aftrap van de BLIJsselmondekaravaan werd gegeven door Norbert Swaneveld, voorzitter gebiedscommissie IJsselmonde, op 16 oktober in de Ooievaar.

Met de karavaan toeren professionals van PIT 010 door IJsselmonde om vragen van buurtbewoners te beantwoorden. Vrijwilligers vertellen over het werk dat zij doen. Ontdek bij de vrijwilligersmakelaar welk vrijwilligerswerk bij u past, of neem een kijkje bij de openstaande vacatures. Heeft u geld nodig voor een buurtinitiatief? De buurtcoaches vertellen hoe u dit kunt aanvragen. Misschien heeft u een vraag aan de schulddienstverleners of maatschappelijk dienstverleners: ook zij toeren mee.

Initiatiefnemer Ans Rijshouwer is vrijwilligersmakelaar bij PIT 010 en heeft goed zicht op de vragen die er in de buurt zijn en de mensen die hebben aangegeven iets voor anderen te betekenen. Zo kan zij mensen en organisaties die elkaar iets te bieden hebben in contact brengen en ondersteunen bij het tot stand brengen van matches wanneer dat niet vanzelf gebeurt.

De karavaan, te herkennen aan een parasol met het PIT 010-logo, stopt elke maand op een andere plek. Buurtbewoners zijn uitgenodigd om aan te schuiven en te bedenken hoe zij kunnen bijdragen aan het ideale IJsselmonde. Bij de BLIJsselmondekaravaan kunnen wijkbewoners direct zien wat zij kunnen doen voor de buurt; ontdekken welke bewoners om hulp verlegen zitten en welke organisaties of buurtinitiatieven extra handen kunnen gebruiken. Ook mensen die zelf ideeën hebben om IJsselmonde op te vrolijken, of hun diensten willen aanbieden aan een ander kunnen met hun plan terecht bij de BLIJsselmondekaravaan.

De volgende stop van de karavaan is:

Donderdag 4 december tussen 11.00 – 14.00 uur in Sportdorp.
In het gebouw van BSW Rotterdam
Sportlaan 77
3078 WR Rotterdam

Een reactie plaatsen