De toekomst is al aangekomen – The Future has arrived


3D-printingMG_8736-682x1024Niet de man en ook niet de vrouw zijn uitgeprint maar wel de jurk met behulp van 3D printen.

De techniek gaat nu flink vooruit en dat zal de komende 25 jaar alleen maar nog versnellen en verder verbazen.

Het kan ook niet anders. Te erg zijn de vele ontwikkelingen op aarde die om grote veranderingen schreeuwen. Sinds eind 2012 bevinden wij ons in een nieuw tijdperk (het Waterman tijdperk maar ook het 7e gouden tijdperk) dat de instroom van nieuwe energie betekent op aarde. De oude manieren werken niet meer en door het grote chaos heen, dat we overal zien in de wereld, zullen zich nieuwe mogelijkheden en structuren aandienen.

Hier hebben we even een paar tekenen van deze tijd neergezet, maar dat is maar net het begin voor wat er allemaal nog komt:

 

Complete 3D jurken

Dat er veel ontwikkelingen zijn op het gebied van 3D-printen waren we wel achter. Maar dat het ook al in de modewereld in opkomst was, wisten we nog niet. Deze jurk is volledig 3D-geprint en ontworpen op de iPad door Michael Schmidt en architect Francis Bitonti. De burlesque danseres Dita Von Teese showde het ontwerp bij het Ace Hotel in New York. De jurk is speciaal ontworpen voor haar lichaam. Hij bestaat uit zeventien individueel bewegende elementen en meer dan drieduizend verbindingsstukken. Een futuristische look die we nu misschien wel vaker gaan zien…

 

Hieronder zie je nog een paar andere voorbeelden uit de nieuwe 3D modewereld:

 

 

3d-printing13D-printer-clothing-6531EdytaZwirecka3d-Iris-Gray3dprintedgownrear

 

 

 

 

 

 

 

Andere toepassingen

Het 3D printen wordt nu pas echt populair en steeds meer opgepakt. Zo ontstaan nieuwe mogelijkheden en gedachtegangen. Wat kan je zo allemaal laten ontstaan? Welk materiaal gebruik je? Nieuwe mixes en verbindingen creëren totaal nieuw terrein om te experimenteren en toe te passen.

 

Hieronder nog een paar voorbeelden maar kijk zelf maar op Google onder 3D printen.

3d-printer-v.5.5-airwolf3d13D-printer-build-house013D-printing3d_printed_plane

 

 

 

 

 

 

Print je eigen huis in 3D voor $ 4.800

Dus voor rond € 4.000 Euro print je in China al een hele huis in 3D, wel een kleine, hoor. Maar toch, het laat al zien wat er nu al mogelijk is en dat zou nog wel zijn eigen vlucht nemen.

3d-pinting-houses3d-pinting-houses1

3D Kanaal huis en de Kamermaker

In Amsterdam is men druk bezig om met deze techniek aan de slag te gaan en ook hier is al innovatie ontstaan. Het tempo verschilt wel nog een beetje met China.

Bekijk daarvoor het filmpje hieronder:

 

 

3D geprint huis met eigen stroomvoorziening

Het onderstaande voorbeeld bestaat dus uit duurzaam materiaal en wekt zijn eigen energie op.

 

 

hema-3d

Bij de HEMA kan je zelf 3D printen

De HEMA heeft inmiddels al op deze mogelijkheden reageert en biedt klanten aan hun eigen kleine creaties te maken.

Ga hier naar de HEMA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3D voedsel printen: de keuken van de toekomst?

Voedsel printen? Het kan. Een speciale 3D printer kan nu al een stuk chocolade produceren. Ook een koekje wil al lukken. En in de toekomst fabriceert hij wellicht een complete lasagne, klaar terwijl u wacht. Kjeld van Bommel smult van deze ontwikkelingen. Als onderzoeker voor TNO staat hij aan de wieg van de 3D voedselprinter.

Lees verder

 

 

Opmerkingen van onze redactie:

Alle materie op aarde is uiteindelijk maar puur energie met een bepaalde trilling en informatie. Zo ver is de wetenschap ook al uitgekomen. Dus als je dit even als feitelijk gegeven neemt is het maar een kwestie van tijd, tot dat er apparaten bestaan, met die je van alles kan maken, als je maar over de energetische blauwdruk beschikt om de energie (eindeloze nulpunt energie) te programmeren.

Dat betekent dat heel veel ouderwetse productie overbodig wordt en steeds meer huishoudens zelfvoorzienend. Dat is zeker ook een oplossing voor alle voedings-, transport en milieuproblemen in de wereld. Welkom nieuwe tijd.

 

Nu zin in een 3D geprinte Pizza?

3d-foodini

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *