Op 8 januari 2015 werd Louter Leven, het nieuwe boek van Ivo Valkenburg, gelanceerd te Amsterdam. Gastheer was Paul Efmorfides, oprichter van het succesvolle COCO-MAT. Hij is in het boek een van de vele prachtige voorbeelden van mensen die vanuit hun essentie, kleur geven aan de wereld en de economie.
Ivo Valkenburg (Apeldoorn, 1966) staat voor het mogelijk maken van een economie van welzijn en geluk. Hij gaat voor wezenlijke vernieuwing van klassieke denkmodellen en de praktische toepassing daarvan. Daarbij kijkt hij verder dan alleen de materiële kant van het leven. Als hoogste ideaal beschouwt hij dat de mens opnieuw overeenkomt met het goddelijke model dat hij in zichzelf meedraagt. De liefde (hart en ziel) en de wijsheid (verstand en geest) ziet hij als de belangrijkste ingrediënten om stapje voor stapje dit ideaal te realiseren.
Ivo is al dertig jaar actief in het bedrijfsleven. Zijn focus ligt op het zichtbaar maken van hoe mooi onze samenleving kan zijn, het begeleiden van bedrijven en instellingen om vanuit nieuw bewustzijn te werken, het helpen van mensen om de kracht van het hart te ervaren en te integreren in het dagelijkse leven, het schrijven van boeken en artikelen, en het op internationaal vlak geven van lezingen over liefde.
Baptist de Pape, auteur en filmmaker van The Power of the Heart, schrijft in het voorwoord: “Deze mensen laten zien dat creatie en liefde hand in hand gaan. Van deze mensen gaat een scheppende kracht uit waarmee zij, in balans met de omgeving en zorg voor hun medemens, succesvolle organisaties en ondernemingen bouwen. Een economie gebouwd op liefde.
Valkenburg beschrijft ook zijn kwetsbare zoektocht naar de liefde, want het kwartje viel bij hem ook niet zomaar ineens. Valkenburg, ooit financieel adviseur maar nu inspirator in het bedrijfsleven, publiceerde in 2009 het boek ‘Spirit in Finance’. Dit was een pleidooi voor de liefde als wettelijk betaalmiddel. Zijn nieuwste boek is breder en betrekt nadrukkelijk ook de mens. De titel zegt het eigenlijk al: ‘Louter Leven. Als de liefde spreekt door mens en economie’. Lees verder >