Zo versterk je de relaties in je leven: 5 tips


vriendenDe mensen in je leven zijn ontzettend belangrijk voor je dagelijkse geluk. Met deze tips versterk je deze relaties.

Beter worden met mensenOmgaan met mensen is niet voor iedereen een tweede natuur. Sommige mensen trekken andere mensen als een magneet naar zich toe, terwijl anderen er meer moeite voor moeten doen om hun relaties goed te houden.

Het leuke is echter dat je kunt werken aan je ‘people skills’, en zo relaties in je leven sterker, leuker en bevredigender kunt maken. Het is niet moeilijk om veel beter te worden met mensen. Hieronder vind je een aantal simpele stappen die je vandaag nog kunt zetten!

1. Geef mensen de eerste prioriteit
Oké, dit was voor mij een vrij nieuw inzicht. Nog niet zo lang geleden gaf ik de hoogste prioriteit aan mijn werk, en aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik was een van die mensen die pas twee dagen later reageert op een berichtje. Ik zag sociale interactie regelmatig als gedoe, vooral als het ging om digitale interactie (zoals iMessage en Facebook).

Maar het is vreemd om de mensen in je leven niet de hoogste prioriteit te geven. Want uiteindelijk zijn het diezelfde mensen die zo’n groot deel van je geluksbeleving veroorzaken. Of je het nu wilt of niet, je leven draait uiteindelijk grotendeels om mensen. Mensen kunnen een enorme hoeveelheid geluk, liefde en plezier in je leven brengen. Maar dat gaat niet vanzelf.

Ontdek eens wat er gebeurt als je mensen, niet spullen of werk, de hoogste prioriteit in je leven geeft. Je zult merken dat mensen je meer zullen waarderen, en dat ze het leuker vinden om bij je te zijn. Je zult ook merken dat je zelf veel meer voldoening gaat halen uit de relaties die je op dit moment met de mensen in je leven hebt.

Je interactie met mensen, hoe klein en onbenullig het soms ook kan met zijn, is belangrijker dan bijna alle andere dingen. Behandel het dus ook zo.

2. Zie jezelf niet als het middelpunt van het universum
Nee, je bent niet het middelpunt van het universum. Ja, wel voor jezelf. Maar niet … 

Lees verder

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *