Ministeries besparen miljoen liter water met Meat Less Mondays


vegetarisch-buffetDrie maanden lang werd er elke maandag minder vlees gegeten op de ministeries van Defensie, Infrastructuur en Milieu, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Buitenlandse Zaken. Wegens succes hebben de ministeries en cateraars Sodexo en Paresto besloten om met de Meat Less Monday’s door te gaan.
NIEUWS – In drie maanden tijd werd er met gemiddeld 1380 gasten per dag tijdens lunchtijd 160 kilo minder aan vleesproducten gekocht. Dat is een verlaging van 19 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Daarmee hebben de medewerkers bijna 1 miljoen liter (963.736 om precies te zijn) water en 1673 kilo aan veevoer bespaard. Ook werd met de pilot 1766 kilogram CO2 uitstoot bespaard. Dat staat gelijk aan 30 ritjes met de auto van Amsterdam naar Parijs (15.350 km).
Het eten van minder vlees is een van de meest effectieve manieren om een bijdrage te leveren aan een duurzaam voedselsysteem. Zo wordt wereldwijd 80 procent van alle landbouwgrond gebruikt voor de veehouderij en de productie van veevoer. Voor één kilo biefstuk is 25 kilo aan voer en ruim 15.000 liter water nodig. De veeteelt is verantwoordelijk voor 18 procent van alle broeikasgassen wereldwijd.Positieve impact op het milieu  
Met Meat Less Monday laten de ministeries zien hoe je op een lekkere manier met één dag minder vlees eten…

Lees verder

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *