Nog meer cruiseschepen naar Rotterdam


koningsdam2

Het aantal cruiseschepen dat een bezoek brengt aan Rotterdam blijft stijgen. Komend seizoen zijn het er ongeveer veertig. In 2016 worden er zelfs zeventig oceaanreuzen verwacht. Dat zegt Mai Elmar van de Cruise Terminal Rotterdam.

In heel Nederland neemt de populariteit van cruisevakanties toe. Maar ook de internationale aandacht voor Rotterdam zorgt voor de stijging van cruiseterminalhet aantal schepen, aldus Elmar. Het Middellands zeegebied blijft populair, maar ook cruises naar de Noorse fjorden, Engeland en IJsland zijn in trek.

Ook Holland Amerika Lijn merkt dat de cruisemarkt ‘booming’ is. Dinsdagmiddag presenteerde de rederij een nieuw schip, de Koningsdam. Het schip is 300 meter lang en kan 2650 passagiers herbergen. Op dit moment wordt het cruiseschip afgebouwd in Venetië. Over een jaar is het klaar.

Amsterdam wordt de thuisbasis van de Koningsdam. Waar en door wie het schip wordt gedoopt is nog niet bekend. In 2008 werd de Eurodam in Rotterdam gedoopt door Koningin Beatrix. De Koningsdam is op 21 mei 2016 te bewonderen in Rotterdam.

Bekijk ook de video op RTV Rijnmond

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *