Sport en spel in de binnenstad


KidsKick-ItLekker buiten dansen, sporten of knutselen? Dat kan vanaf 2 juli allemaal op het Grote Kerkplein. Het plein voor de Laurenskerk wordt dan omgetoverd tot de leukste speelplaats van Rotterdam.

Vanaf woensdag 2 juli kunnen kinderen van 3 tot en met 16 jaar op zes achtereenvolgende woensdagen gratis deelnemen aan ‘Kids Kick It 2.0’. Ze kunnen hier dansen, knutselen, sporten of gewoon lekker bewegen. Ook de allerkleinsten kunnen meedoen. Voor hen is er bijvoorbeeld een springkussen. Nieuw is dat dit jaar ook de ouders kunnen bewegen.

Behalve sport is er ook een cultureel programma. Het Stadspodium verzorgt dit gedeelte van het programma. Vast onderdeel hierbij zijn de dames Klieder en Klodder, die iedere week iets nieuws verzinnen.

Iedere woensdag heeft een ander thema. Er staan dan ook elke week andere activiteiten op het programma. Hierdoor is het aanbod afwisselend en is er iedere week voor iedereen iets leuks te doen. De activiteiten duren ook niet té lang. Kinderen kunnen lekker bezig zijn door aan één activiteit deel te nemen. Maar ze kunnen ook tot 16.00 uur, en met mooi weer zelfs tot 17.00 uur, zoet zijn door alles te proberen.

De eerste woensdag staat volledig in het teken van voetbal. De week daarna zijn BMX en beachvolleybal de sporten waaraan de kinderen kunnen deelnemen. Vervolgens zijn de thema’s vechtsport, balsporten, Suikerfeest en campingactiviteiten.

De thema’s sluiten aan bij de diverse topsportevenementen die in Rotterdam plaatsvinden, zoals het WK BMX 2014 dat van 22 tot en met 27 juli in Ahoy.
Het programma is nog uitgebreider dan vorig jaar. Zo bestaat vechtsport dit jaar niet alleen uit boksen, maar staan ook judo, schermen en karate op het programma.

Tijdens Kids Kick It 2.0 zijn prijzen te winnen, zoals toegangskaarten voor Jeugdvakantieland. Maar ook speciale prijzen. Zo is op 9 juli een startbewijs voor een voorronde tijdens het BMX wereldkampioenschap te winnen.

Sporten is gezond, maar vooral leuk om te doen! Kom daarom op woensdag met uw kinderen naar het Grote Kerkplein. En doe zelf gezellig mee.

www.rotterdam.nl/kidskickit

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *