Tata Steel Schaaktoernooi is nu in Rotterdam aan de gang


Schaken1Er wordt donderdag op hoog niveau geschaakt in Rotterdam. De vijfde ronde van het Tata Steel Chess Tournament wordt afgewerkt in De Rotterdam op de Kop van Zuid.

Het voormalig Hoogovens Schaaktoernooi is een van de grootste van de wereld. Een groot deel van de wereldtop, onder wie wereldkampioen Magnus Carlsen, is naar Rotterdam afgereisd om hun kunsten in de denksport te laten zien.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heet de topschakers ‘s middags welkom. Rotterdams sportvrouw van het jaar, bokster Nouchka Fontijn, opent daarna met een slag op een gong de vijfde ronde van het toernooi.

Het Tata Steel Chess Tournament wordt gehouden tot en met 25 januari. ​De rest van de wedstrijden wordt – zoals gebruikelijk – in Wijk aan Zee afgerond. Ook de Nederlanders Anish Giri en Loek van Wely strijden donderdag mee voor de toernooiwinst.

Iedereen die donderdag komt kijken naar de schakers, kan zelf ook een potje schaken. Niet tegen de crème de la crème van de wereld, maar wel tegen Hans Böhm. De Rotterdamse schaaklegende schuift aan en speelt tegen bezoekers.

Locatie: De Rotterdam op de Wilhelminapier

Beluister het verhaal op RTV Rijnmond

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *