Wegroestende auto’s als ‘verkocht’ in de boeken


kroymansBijna 2.000 Cadillacs, Corvettes en Hummers stonden bij auto-importeur Kroymans Import Europe in de boeken alsof ze al waren verkocht. In werkelijkheid stonden ze weg te roesten in de haven van Rotterdam. Dat constateert de curator van het failliete bedrijf.

De importeur poetste de verkopen op om in aanmerking te komen voor een bonus van moederbedrijf Kroymans Groep. Dat bedrijf ging in 2009 op de fles, vooral door de verliezen bij de import van Amerikaanse auto’s.

Meer manipulatie
Niet alleen de auto’s die in Rotterdam stonden weg te roesten stonden als verkocht in de boeken. Dat gold ook voor auto’s die nog onderweg waren vanuit de Verenigde Staten naar Europa.

Door de cijfers te manipuleren, kwam het verlies in 2006 op papier uit op 25 miljoen euro, terwijl dat in werkelijkheid 33,4 miljoen was.

Ook in het jaar daarna hadden de cijfers weinig met de realiteit te maken. Het importbedrijf noteerde een winst van 1,9 miljoen euro, maar volgens de curator lijkt het erop dat ,,dit resultaat grotendeels voortkwam uit de wens van het bestuur’’.

Lees meer op RTV Rijnmond

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *