Winkels op Rotterdam CS gaan dicht


lingerieOnder meer de Hunkemöller en Shoeby op Rotterdam Centraal sluiten de komende tijd hun deuren. Reden is dat reizigers weinig behoefte hebben deze winkels op het station. Het filiaal van het Spaanse merk Desigual is al gesloten.

De kledingwinkels waren onderdeel van een test van de NS. Die testte hoe succesvol de ketens op een station zijn. Volgens een woordvoerder is de proef, die inmiddels 5 maanden duurt, niet geslaagd. “Als de omzet niet stijgt, blijkt dat reizigers niet op dit soort winkels zitten te wachten”, verklaart de NS de sluiting.

Geen ontslag
Bij de winkels is teleurgesteld gereageerd op de sluiting. Veel werknemers vinden dat ze geen goede kans hebben gehad. “Een winkel goed op poten zetten en een vaste klantenkring opbouwen, kost tijd. Ik had juist het idee dat het steeds beter ging”, zegt een verkoopster van Hunkemöller.

Het personeel van de zaken komt niet op straat te staan. Ze worden betaald door de NS en krijgen daarom alternatief werk aangeboden. Dit kan betekenen dat een verkoper van de Shoeby over een tijdje in hetzelfde pand aan het werk is, maar dan andere werkzaamheden heeft zoals patat bakken. Het is nog niet duidelijk welke winkelformules de lege plekken zullen opvullen.

Beluister het verhaal op RTV Rijnmond

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *