Uit onderzoek blijkt dat mensen genoeg hebben van slecht nieuws


shutterstock_81448972

Een derde van de Nederlandse bevolking zet het nieuws op radio of televisie met enige regelmaat uit omdat de berichtgeving te negatief is. De helft van de mensen zegt wel eens neerslachtig te worden van het nieuws.

We zijn het inmiddels gewend, maar leuk is anders: rampen, crises en problemen domineren iedere dag de headlines en voorpagina’s van de journaals en kranten. En niet iedereen is daar blij mee. Een derde van de Nederlandse bevolking zet het nieuws op radio of televisie zelfs met enige regelmaat uit omdat de berichtgeving (veel) te negatief is, blijkt uit een opinieonderzoek naar nieuwsbeleving van TNS NIPO. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van The Optimist en muziekstation Sublime FM.

Een ander opmerkelijk inzicht uit het onderzoek is dat meer dan de helft van de mensen (54 procent) zegt..  Lees verder


 

Noot van onze redactie:

Van dit nieuws worden wij helemaal blij, dus positief nieuws geeft duidelijk een goed gevoel.

We willen graag nog even een voorbeeld geven hoe je met een positief gevoel een betere wereld kan creëren. Voor jezelf, maar tegelijk ook voor ons allemaal. In dit voorbeeld gaat het om de verbetering van je financiële situatie. Ontspannen, weerstand afbouwen en overvloed toelaten.

Energie volgt jouw gedachten en vooral jouw gevoelens. Daarom let op waarmee je bezig bent in gedachten. Waarop richt je jouw focus?

Negatieve gevoelens en problemen of wereldnieuws?

Of positieve gevoelens omtrent oplossingen en zaken waar je blij van wordt? Het is jouw keuze!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *