Gratis wifi op stations, metro en tram RET


wifiAlle reizigers van de RET kunnen vanaf de zomer gratis internetten. Donderdag gingen de eerste twee metrotreinen van lijn E tussen Rotterdam en Den Haag en een tram rijden die voorzien zijn van draadloos internet.

De komende maanden krijgen steeds meer trams en metro’s de speciale internetapparatuur aan boord, totdat alle 113 trams en 145 metrotreinen de systemen in de zomer hebben. Een speciale sticker op de ramen wijst de reizigers op de aanwezigheid van het draadloze internet.

Bussen
Bussen zijn door de RET al eerder uitgerust met wifi. De 256 bussen van het bedrijf zijn sinds 2012 voorzien van apparaatjes waarmee reizigers gratis mobiel kunnen internetten.

De wifi werkt voorlopig alleen nog bovengronds. De RET werkt samen met telefombedrijven nog aan een oplossing om ook ondergronds internet mogelijk te maken.

Metrostations
De RET begon een paar maanden geleden ook met een proef met draadloos internet in metrostation Beurs. Dagelijks maken zo’n 5000 mensen gebruik van de service, soms met duizend tegelijk.

Nu de proef succesvol is, komt er in de zomer ook gratis wifi op de stations Rotterdam Centraal, Zuidplein, Blaak, Kralingse Zoom, Schiedam Centrum, Dijkzigt, Wilhelminaplein, Capelsebrug, Spijkenisse Centrum en Coolhaven.

Beluister ook het verhaal op RTV Rijnmond

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *