Markthal Rotterdam alweer 1 jaar open


Gisteren was het 1 jaar geleden dat de Markthal werd geopend in Rotterdam. De komst van dit indrukwekkende gebouw met zijn imposante kunstwerk aan de plafond heeft aandacht gekregen in binnen en buitenland. Nog 2 weken terug is de Markthal weer in de prijzen gevallen op het NRW Jaarcongres.

Bekijk een impressie van de opening en lees beneden meer.

MARKTHAL ROTTERDAM WINT NRW JAARPRIJS 2015

Tijdens het NRW Jaarcongres op 16 september heeft Hans de Jong van Provast met trots de NRW Jaarprijs 2015 voor het project De Markthal in ontvangst genomen. De vakjury ziet in De Markthal in potentie een monument voor de retailvastgoedsector. Het project is met durf en lef ontwikkeld en geeft antwoord op de veranderende vraag uit de markt.

Jos Sentel, voorzitter van de jury: “De Markthal is een uniek project met een gidsfunctie voor toekomstige retailprojecten in Nederland, en zelfs daarbuiten. Met slechts 10.000 vierkante meter toevoeging van retail en horeca aan het centrum van Rotterdam is deze ontwikkeling erin geslaagd ‘de koek’ groter te maken. Ook de ondernemers in de omgeving van De Markthal profiteren van het succes waardoor het gehele gebied een nieuwe impuls heeft gekregen. Er is een plek gemaakt die bewoners en consumenten in het hart sluiten. En dat is precies de opgave voor de komende jaren: op elke schaal, in elke stad.”

Het project is ingezonden door Provast. De Markthal is in eigendom van Klépierre (retail), Vesteda (woningen) en de gemeente Rotterdam (parkeergarage).

Dit jaar waren liefst 8 projecten in de race voor de NRW Jaarprijs 2015. De andere genomineerde projecten waren: Oostpoort Amsterdam, CityPlaza Nieuwegein, Oostpoort Amsterdam, Miro Center Enschede, Cityplaza Nieuwegein, Van Kralingen Rotterdam, Promenade Uden, Van Hogendorpkwartier Vlaardingen en Gouweplein Waddinxveen. Alle projecten hebben laten zien dat de winkelvastgoedsector niet stil staat.

Brigit Gerritse, directeur NRW: “Al 26 jaar lang worden de meest innovatieve en inspirerende projecten genomineerd voor onze Jaarprijs. Ook dit jaar laten alle projecten op hun eigen wijze zien dat een toekomstbestendig winkellandschap mogelijk is. De schaal waarop verschilt van stad tot stad. Duidelijke keuzes maken en doen wat nodig is; daar zit de kracht van onze sector.”

Jury

De vakjury van 2015 bestaat uit de volgende professionals, onder voorzitterschap van Jos Sentel – ThirdPlace:

Hildegard Assies – Urban Retail
Jan van Bakel – CBRE Global Investors
Krein Bons – Van Haren Schoenen
Cees van der Goes – Van der Goes architectuur en stedenbouw
Gerlant Lettinga – Inretail
Maarten van Lit – DTZ Zadelhoff
Jaco Meuwissen – 3W Real Estate
Marcel Reinartz – RMA – stedelijke ontwikkeling en vastgoed
Eddy Smit – MVGM
Henk Vlug – Fortrus
John Vos – Blokker Holding
Rick Zijderveld – Gemeente Den Haag
Willem Krzeszewski – Staedion

Bron en meer informatie

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *