Dit supervoedsel is supergezond


chiazadenIedereen heeft het tegenwoordig over superfoods. Steeds meer soorten supervoedsel vinden hun weg naar de gewone Nederlandse supermarkt. Dit exotische voedsel zit vol gezonde stoffen en helpt tegen verschillende ziektes en aandoeningen.

Chiazaden zitten vol vezels en geven een vol gevoel. De zaden worden gebruikt als vervanger van melk, omdat ze rijk zijn aan calcium en borium. Ze bevatten ook een hoge concentratie fosfor, ijzer, mangaan, kalium, natrium en omega 3-vetzuren. Chiazaad is bovendien gezonde voeding bij bepaalde ziektes.

Gojibessen komen uit Mongolië, Tibet en China en hebben een hoog gehalte aan antioxidanten, vitamines en mineralen. Ze bevatten vitamine C, vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, maar ook natrium, ijzer, koper, nikkel, chroom, magnesium, calcium en diverse aminozuren. De bes bestrijdt kanker, diabetes en andere aandoeningen.

Spirulina zit vol vitamines, aminozuren, mineralen, essentiële vetzuren en omega 3-vetzuren. Spirulina is één van de rijkste bronnen van proteïnen. Het heeft onder meer een leverbeschermende werking. De werking van spirulina draagt bij aan de bescherming tegen nierschade. Maca, ook wel Peruaanse ginseng genoemd, is een knolgewas dat mineralen, vitamines en antioxidanten bevat. Het is goed voor de balans van hormonen en geeft extra energie. De macawortel wordt ook verkocht omwille van zijn geneeskrachtige werking.

Tarwegras bestaat uit gekiemde tarwekorrels, die in de regel worden geperst tot sap. Dit sap bevat vitamines, mineralen, enzymen, chlorofyl en vitale energie. Tarwegras is goed voor de bloedsomloop, bevordert de toevoer van zuurstof in het bloed en heeft een reinigende werking. Soms wordt het gebruikt voor het behandelen van wonden, zweren en huidziekten. Hennepzaad zit vol vezels, omega 3-vetzuren, eiwitten en fytonutriënten. Hennepzaden bevatten maar liefst tien aminozuren. Het zaad, waar veel vitamine E in zit, is goed voor gewrichten, hart- en bloedvaten en houdt het geheugen in goede conditie. Hennepzaad stimuleert ook de aanmaak van het gelukshormoon serotonine.

Bron: RTL en Niburu

Een reactie plaatsen